Elkészítés módja:
Süti lapok :
- Keverjük össze a vajat a kristálycukorral, addig kevergessük amíg jól össze nem áll.
Majd adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot, és újra kavarjuk össze az egészet.
Ezután szitáljuk át egy külön edénybe lisztet, kakaóport, sütőport és sót, majd kavarjuk csomómentessé. Az átszitált keveréket adjuk hozzá a vajas krémhez és lassan,óvatosan keverjük csomómentessé.(Ha robotgéppel csináljuk akkor nagyon alacsony fordulatszámmal használjuk.)
- Válasszuk szét két részbe a tésztát és letakarva hagyjuk állni a hűtőben 1 órát.
- Miután a tészta jól áthűlt, melegítsük fel a sütőt 180 fokra. Egyenletesen nyújtsuk ki a tésztát és enyhén lisztezzük a tetejét.(Kb 1,5 – 2 cm vastagságúak legyenek a lapok.)
- Vágjuk ki a formákat ( én a hagyományos kör alakot választottam.), formavágókkal.
- Végül 10-13 percig süssük őket,amíg kész nem lesznek!
Krém:
- Ha a süti lapok kész vannak és lehűltek elkezdhetjük a töltelék készítését is.
- Keverjük össze a vajat, a tejszínt, a vaníliát és a sót. Kevergessük ,amíg jól össze nem áll.
A keverék kicsit csomós lesz, szóval többször kevergesse át.
- Adjuk hozzá az átszitált porcukrot és keverjük össze. Ezután robotgéppel is alacsony fordulatszámmal, lassan, keverjük, amíg egybe nem áll a krém.
A krém kicsit masszívabb lesz, mint a hagyományos cukorbevonat a tortákon.
- Ha összeállt a krém,akkor helyezzük egy nyomózsákba és töltsük meg krémmel a kekszeket.
- Végül ízlésesen tálaljuk!